Aquesta tarda s’ha presentat una nova edició del Mercat Medieval de Vic, que arriba a la 23a edició i que aquest any es farà del 6 al 9 de desembre. El regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, ha exposat les principals xifres de l’estudi econòmic i de comptatge que es va encarregar en l’última edició, destacant que el Mercat va comptar amb més de 350 mil visitants i el grau de satisfacció va ser majoritàriament excel·lent, és a dir, de 9 sobre 10. El regidor també ha exposat que l’impacte econòmic total va ser quantificat en gairebé 30 milions d’euros, dels quals més de 4 milions 700 mil euros són d’impacte a Vic i a la comarca d’Osona, amb un retorn de 146, 5 euros per cada euro invertit. Altres xifres destacades són que arran del Mercat Medieval es generen 242 llocs de treball, i que un 78% dels visitants són un públic fidelitzat, que ja ha vingut en anteriors edicions. Pel què fa a la procedència, un 69% ve de la província de Barcelona (sense comptar Osona), un 18% ve d’Osona, un 6% de la província de Girona, un 2% de la província de Lleida, un 2% d’altres països, un 1% de Tarragona, i un 1% d’altres comunitats autònomes.
Pel què fa a l’edició d’enguany, les activitats preparades i les ubicacions són similars a edicions anteriors. El Mercat, que estrena nova imatge dissenyada per l’empresa vigatana Partee, comptarà amb 358 parades de tot tipus de productes i artesanies, així com tavernes on menjar i beure, distribuïdes pel centre de la ciutat, i dos zocos d’inspiració àrab, un situat al Parc Jaume Portell i l’altre a la Plaça Gerbert d’Orlhac. Les parades són majoritàriament provinents de Catalunya, però també n’hi ha de Balears, Astúries, Castella-La Manxa, Aragó, Madrid, Andalusia, Comunitat Valenciana i Portugal.
Un nucli important d’activitat serà la zona de les Adoberies on es tornarà a instal·lar el campament medieval, el tir amb arc, la recreació d’oficis representatius de l’època medieval i passejades en poni, a més de nombroses tavernes. De ponis també n’hi haurà al Parc Maria Àngels Anglada i Abadal.
Pel què fa a les activitats adreçades al públic familiar, es situaran a la placa dels Màrtirs i a la plaça Santa Eulàlia, on es duran a terme titelles, carro de contes, atraccions i tallers. L’exhibició d’aus rapinyaires també estarà situada a la plaça dels Màrtirs.
En la vessant cultural, es torna a comptar amb L'Assalt de l'Altarriba, un recorregut teatral basat en fets històrics que van tenir lloc a Vic al segle XV. El director de l’obra, Pep Simon, ha explicat que les novetats d’aquesta edició inclouen noves localitzacions i “nous aromes, ja que per cada escena s’ha buscat una olor especial que l’identificarà”. Els nous escenaris són el Pati de la Casa Sacerdotal i l’Albergueria. La resta d’espais són el claustre de la Casa de Convalescència, el Pati de la Creu de l’Antic Hospital de la Sta. Creu, l’Orfeó Vigatà, l’Escorial, la Casa Bojons i el Temple Romà. Simon ha volgut destacar la implicació d’un equip de més de 80 persones que fa possible posar en escena aquesta obra, i també ha agraït a tots els propietaris la cessió dels seus espais per poder-la fer.
Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© 2024 Lasevaweb Global Web Services S.L. TOTS ELS DRETS RESERVATS