Exposicions


Recinte firal EL SUCRE de VIC
15 de JUNY de 2019


La Jornada compta amb dues exposicions
cortesia de la Federació de Cooperatives de Catalunya


EXPOSICIÓ: “Memòria Cooperativa. El somni viscut de la cooperació social: entre els orígens cooperatius i la desfeta de 1939”

Una pro­ducció de La Ciutat Invisible SCCL per al Projecte Barri Cooperatiu. Aquest projecte té com a objectiu difondre els valors i les pràctiques del cooperativisme a nivell local i comunitari, impulsar les cooperatives existents a barris i pobles, i fo­mentar la creació de noves experiències.

L'exposició pretén fer emergir una realitat històrica desconeguda per a molts i moltes de nosaltres: l'experiència viscuda de la cooperació social per part de persones en els darrers anys del segle XIX i el primer terç del XX. No tant per erudició, sinó per a intentar reconstruir un imaginari que faci possible la cooperació avui. Si tenim un bagatge, un passat, uns referents reals, si aquella gent visqué el somni de la cooperació social, per què no podem viure nosaltres una cooperació per al segle XXI?

 

EXPOSICIÓ: "Construeix un món millor, fes cooperativa"

Una exposició produïda per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, l’entitat dedicada a la consolidació i promoció de les 3.000 cooperatives de treball que, dia a dia, enforteixen l'economia i la societat en base a principis democràtics.

L'exposició projecta la dimensió cooperativa d'una forma divulgativa a partir de les dades més rellevants del sector, amb l'objectiu de promoure la forma de fer empresa més democràtica coneguda fins ara.

L'exposició s'estructura en dos blocs diferenciats: una visualització del pes de les cooperatives als cinc continents i una galeria de quatre blocs amb identitat pròpia:

La vida és cooperativa explica les característiques generals i ubica les dimensions del moviment cooperatiu.

Les cooperatives són empreses d'èxit, analitza la solidesa i la perdurabilitat de les empreses cooperatives.

Les cooperatives són empreses amb principis desgrana els valors i principis que ens vertebren.

Les cooperatives humanitzen l'economia mostra els beneficis socials derivats de l’existència de les cooperatives.