Jornada Habitatge Cooperatiu 2019

15 de juny de 2019
Recinte firal el Sucre, Vic

Horari:

  • de les 11'00h a les 19'00h

Tipus d'entrada:

  • Gratuïta

Accés recinte firal:

  • No està permès l'accés amb gossos o altres animals de companyia, excepte amb gossos pigall

L'Ajuntament de Vic té un compromís aprovat al ple del 2012 per a la difusió i promoció de l'economia social, com a alternativa per a un desenvolupament econòmic més just i sostenible. Dins d’aquesta estratègia, l’Ajuntament de Vic es va adherir al programa Municipi Cooperatiu impulsat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC), amb l’objectiu de donar difussió al model d’empresa cooperativa, l’enfortiment del teixit cooperatiu i el foment de la creació de les noves cooperatives de treball.

A nivell comarcal es desenvolupa l'estratègia global i l'impuls d'eines i iniciatives d'economia social i solidària (ESS), sota el lideratge de l’Ajuntament de Manlleu, en coordinació amb l’Agència d’emprenedoria, innovació i coneixement Creacció. Dins d’aquest marc d’acció, des de l’Ajuntament de Vic, amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i Creacció, es vol impulsar unes jornades anuals sobre les respostes que des de l'ESS es donen a les diverses necessitats i problemàtiques de la societat. En aquesta primera edició, ens volem centrar en l'accés a l'habitatge i analitzar les diferents propostes que es fan des de l'economia social. Això ho volem fer en un format festiu, amb propostes per a totes les edats i de forma participativa.

Aquesta jornada està pensada per afavorir el coneixement d’experiències locals, nacionals i internacionals i el debat entre la ciutadania i les entitats, amb la finalitat de promoure l’impuls d'iniciatives d’economia social i la construcció de la complicitat i el compromís de les administracions per afavorir la seva viabilitat.