Presentació Congrés BIT

Bioeconomia, Innovació i Tecnologia

La Jornada de Presentació del Congrés BIT és un acte professional, tècnic i empresarial centrat en la bioeconomia i els sectors que l’envolten. La Jornada serveix per presentar el Congrés BIT 2022, un esdeveniment bianual que neix amb l’objectiu d’impulsar la transformació del sector primari i que promou la incorporació d’estratègies empresarials i innovacions tecnològiques que permetin una producció d’aliments i bioproductes més eficient, saludable i respectuosa amb el medi ambient.

El BIT 2022 comptarà amb dues seus i dues dates que coincidiran amb els dos esdeveniments de referència del sector agrari català: el Mercat del Ram de Vic (especialització ramadera) i la Fira de Sant Miquel de Lleida (especialització agrícola). Recollirà així la tradició del calendari pagès amb una reorientació i obertura a la innovació i la tecnologia.

A la presentació s'han abordat temes com l’estratègia de la bioeconomia de Catalunya entre el 2021 i el 2030 i s'han exposat 4 casos pràctics d’aplicacions sobre la bioeconomia en diferents sectors: forestal, ramader, etc. Per portar-la a terme s’ha optat per un format virtual. Us podeu descarregar el programa des del següent enllaç: Programa PRESENTACIÓ CONGRÉS BIT

La Jornada de Presentació del Congrés BIT s'ha emès en directe el 24 de març de 2021 de 10:00 a 11:30 h en línia i en directe a través de YouTube.

A continuació trobareu la informació dels ponents que han participat a la Presentació:

Bernat Vilarasau, Gerent de l'Organisme Autònom de Fires i Mercats de l'Ajuntament de Vic
 
Jaume Sió, Subdirector de Transferència i Innovació Agroalimentària Departament d'Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació
 
Daniel Bassas, Director General de la Cooperativa Plana de Vic
 
Astrid Camprubí, Directora de Aplicaciones Biológicas y Funcionales - ABF (Friselva)
 
Miquel Serra, Empresari agrari i membre d'Alcarràs Bioproductors
 
Moisès Masanas, President de la Mancomunitat de municipis Berguedans per la Biomassa

 

 

 

La Jornada de Presentació del Congrés BIT s’organitza amb la col·laboració de la Fundació Fira de Lleida i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.