Coneix els Ponents | Jornada Tècnica

Daniel Alemán

És doble llicenciat en Enginyeria Química i Administració d'empreses. Després de diverses experiències professionals, des de març de 2018, treballa per a l'expansió de BYD i el creixement de EFT-Systems a nivell global. Més concretament, és el responsable del sud d'Europa per oferir un servei de primera classe sense restriccions, suport tècnic, màrqueting i capacitació per al BYD Battery-Box.

Manel Romero

Soci Director de SUD Renovables i representant d’UNEFCAT.

Xavier Farriols

Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, Director General Negoci Elèctric, Factor Energia i President del Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya.

Cristina Castells

És Enginyera Superior Industrial especialitzada en Tècniques Energètiques per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya. L’any 1995 entra a formar part de l’Àrea d’Edificis, Transport i Energies Renovables de l’Institut Català d’Energia com a tècnic d’edificis. A continuació, l’any 2000 passa a ser Cap de la Unitat Municipal, Edificis i Transport del mateix Institut Català d’Energia i posteriorment passa a fer-se càrrec de l’àrea d’Estalvi i Eficiència Energètica del mateix Institut Català d’Energia. Actualment, des del 2008 es fa càrrec de la Direcció d’Energia i Qualitat Ambiental de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona.

Toni Campañá

Enginyer industrial especialitzat en Tècniques Energètiques per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Càrrec actual com a Cap d’Unitat d’Energies Renovables a l’Institut Català d’Energia (ICAEN), treballant en el desenvolupament i promoció de les energies renovables (principalment energia solar fotovoltaica i biomassa).

Josep Subirana

Assessor veterinari, benestar animal i canvi climàtic. Expert en desenvolupament educatiu i internacional. Regidor al govern de l’ajuntament d’Avià període 2015-2019. El 2015, l’Ajuntament d’Avià va aprovar un projecte per impulsar les energies renovables, l’eficiència energètica i la protecció del medi. Premis ICAEN 2015, CONAMA, WELLBEING CITIES FINALISTA, EUSEW.

Anna Mundet

És Enginyera tècnic Industrial especialitzada en química industrial i està realitzant un màster d’energies renovables. Actualment treballant en manteniment d’edificis públics, controlant consum i millorant instal·lacions i participació en projectes europeus.

Miquel Arisa

Electracomercial Centelles S.L.U. és una empresa comercialitzadora de capital públic municipal propietat de l’Ajuntament de Centelles. Juntament amb la distribuïdora Electradistribució Centelles S.L.U., són les continuadores de l’Electra Municipal de Centelles, fundada el 1926 a conseqüència de la cessió a l’Ajuntament de Centelles que van fer els socis de l’Electra Popular Centellense 7 anys després de la seva fundació l’any 1919. Actualment tenen prevista una gran instal·lació fotovoltaica de generació municipal que es gestionarà a través d'Electrageneració Centelles S.L.U. Aquesta planta s'ubicarà a la zona de serveis que hi ha al polígon Industrial El Congost, que estava afectada per la línia de molt alta tensió que es va traslladar. Després d'aquest trasllat, al quedar l'espai buit, es va creure convenient fer els tràmits convenients a urbanisme per a fer aquesta actuació. 

Francesc de Sarraga

La Gerència de Medi Ambient de Diputació de Barcelona, mitjançant l’Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat, a través la Secció de suport a la gestió energètica local, ofereix suport per treballar en la millora de l'eficiència energètica de les instal·lacions municipals i per implantar-hi energies renovables.

Gil Lladó

Des del 2014, és responsable de projectes i polítiques de transició energètica a nivells metropolitans, municipals i institucionals a l'AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona), destacant la rehabilitació de NZEB, la sobirania de les energies renovables i la nova cultura i consciència energètica.

Montserrat Mata

Doctora enginyera industrial especialitat energètica, ha treballat des de l'any 91 en diferents activitats lligades a les energies renovables, a la universitat i en diferents empreses, actualment fa de professora a la UPC i és presidenta i directora d'Emelcat sccl, empresa cooperativa l'objectiu de la qual és fomentar i desenvolupar l'emmagatzematge elèctric per tal de que la transició energètica sigui possible.

 

Franc Comino

És soci fundador de les empreses Wattia i Webatt Energia. Creador del projecte Espaizero, primer centre de treball estatal 100% autosuficient energèticament, amb energies renovables.

Enric Ortega

Com a tècnic en l’àrea de recerca de COMSA, ens presentarà REFER, explicarà com una bateria d’automòbil de segona vida instal·lada a una biblioteca, pot ajudar a no malbaratar els excedents elèctrics generats per un sostre solar, o com fer us de tarifes elèctriques més favorables.

Marc Romero

Gerent de l’Associació SEBA des del 2009, entitat amb 30 anys d’experiència en energia solar i que aglutina usuaris d’instal·lacions d’energies renovables. Pioners en el territori amb tecnologia FV, l’Associació dóna servei elèctric a la població rural aïllada, gestiona instal·lacions FV en règim especial, promou l’autoconsum FV interconnectat amb la xarxa i treballa per una Transició energètica justa.

Òscar Sanchez

Té Enginyeria superior en electrònica, Enginyeria tècnica en informàtica, Enginyeria tècnica de telecomunicacions i Màster en enginyeria i Gestió de les Energies Renovables impartit per IL3 de la Universitat de Barcelona. Actualment és Cap de Programa de Projectes Estratègics. Desenvolupa projectes estratègics en l'àmbit de la sostenibilitat energètica, l’impuls dels serveis energètics, el desenvolupament empresarial i de clústers per a l’eficiència energètica, les Smart Grids i la tele gestió energètica, entre d'altres.

Daniel Pérez

Llicenciat en Dret i Polítiques per la Universitat Autònoma de Madrid, Màster en dret Europeu pel Col·legi d'Europa, és advocat especialitzat en el sector elèctric. A banda de Director de l'Equip Legal d'Holaluz, també és membre de la Junta Directiva i co-delegat a Catalunya d'UNEF, i patró de la Fundació Renovables. 

Òscar Gil

Fa més de 7 anys que forma part de Fischer i és el KAM i Prescriptor d’Instal·lació i Solar.

Pau Grivé

Actualment, és responsable i representant d’AS Solar a Catalunya, dedicats a la distribució de materials necessaris per a la instal·lació de solucions solars fotovoltaiques. Assessoria en el disseny, prescripció, configuració, posta en marxa i gestió del manteniment d’instal·lacions solars de tot tipus, tant d’àmbit residencial, com industrial, passant per grans plantes de venda a xarxa o en règim de PPA’s. Experiència anterior en la enginyeria, la venda i la instal·lació d'instal·lacions solars fotovoltaiques, principalment a l'estranger.

Alex Kulbakou

Director de Vendes i Col·laborador de SolarGaps a Espanya.